Bra att ha vid renovering

Allt fler bestämmer sig för att renovera sitt hem på egen hand. Det kan dels spara in en del pengar, det blir lättare att lägga upp arbetet på tider som passar en och man kan vara helt säker på att man får allt precis som man vill ha det. Dock gäller det att man inte överskattar sin egen förmåga och tror att man är en Martin Timell när man i själva verket är född med tummen mitt i handen – i så fall kommer man garanterat att få det jobbigt när de mer kritiska momenten i renoveringen inträder.

När man då väl satt sig ner och ”beräknat kostnaden”, och kommit fram till att man tänker fortsätta med sin renovering på egen hand, är det dags att fundera på vilka typer av hjälpmedel man kan komma att behöva.

 

  • Byggbodar. Kanske lite pretentiöst om du enbart ska måla om ytterdörren eller sätta i nya glas i ett fönster, men vid större renoveringsarbeten, som kan komma att involvera flera personer, är det ingen dum idé. Också bra om du har flera renoveringsobjekt – kanske hemmet, sommarstugan och båten.
  • Stoftavskiljare, byggdammsugare, våtsugar och/eller luftrenare hjälper alla till att hålla rent och skapa en bra, hälsosam arbetsmiljö.
  • Byggstaket. Med ett byggstaket från Alustep håller man koll på sina saker och kan känna sig trygg även när man lämnat renoveringsobjektet.