En miljövänlig trädgård

Ska vi leva ett lite sundare och mer miljövänligt liv så gäller det att vi stannar upp lite och inser att saker och ting måste få ta tid att veka. 

Många av oss lever i en verklighet, tack vare internet och digitaliseringen, att allt ska och måste gå snabbt. Men, faktum är att om man inte ska förstöra jorden så gäller det att ta ett kliv tillbaka och tänka lite mer surdegskultur.När det kommer till ens trädgård är det inget undantag. Där gäller det att skippa alla farliga bekämpningsmedel som finns på marknaden och lita på att naturen gör sitt.

Få en grönskande trädgård

Först och främst måste du jobba med det du har. Har du en liten trädgård gäller det att prioritera rätt för att känna att du fått med allt du vill men att det inte blir för mycket. Har du däremot en stor trädgård kan du vara mer fri, om du inte väljer att stycka av den för att tjäna en slant och skapa drömträdgården med en mindre del. Men, oavsett om du har en liten eller stor tomt du vill få ordning på gäller det att ha tålamod om du inte vill använda dig av bekämpningsmedel. Använd en presenning för att på sikt kunna kväva ogräset. Vad man mer ska tänka på är att man sak plantera tätt. Detta för att då ger man inte ogräset någon chans till att få växa upp. Det är även fint om man skaffar en kompost för att sakpa ett mikroliv genom allt från gräs till matavfall. Sedan är det viktigt att inte köpa de billigaste verktygen utan satsa på kvalitet.

Så, börja drömma för att sedan ta på dig handskarna.