Rätt för sovrummet

Sovrummet är ett av de viktigaste rummen i ett hem och därför gäller det att inreda det på rätt sätt. Exempelvis får rummet inte vara för ljust, ha för grälla färger eller en oskön säng.

1706415-morning

Den som sover i ett ljust sovrum riskerar att lägga på sig extrakilon, rapporterar Dagens Nyheter. I en ny studie visar det nämligen sig att de som kunde se rakt igenom sovrummet när de skulle sova, hade en större kroppshydda en de personer som sov i ett mörkare rum. En förklaring till varför man blir fetare av att sova i ett ljust rum kan vara att ljusa rum stör kroppens biologiska klocka. Ljus påverkar även den fysiska styrkan, matsmältningen och humöret.

Sängen är A och O

Även om det inte är helt bevisat att ljusa rum gör en fetare, kan det vara så och är det lätt åtgärdat att få mörkare i sovrummet bör man alltså satsa på det. Något annat man bör fixa i sovrummet för att få bättre sömn är en bra säng. En för hård eller för mjuk säng kan leda till både sämre sömn och att man får problem med kroppen. Vill man hitta den säng som passar perfekt för en till ett rimligt pris, bör man välja en säng från Sleepo. De är lite av experter på sängar och för att läsa mer om företaget kan man besöka deras sociala medier.

Grått är harmoniskt

Ytterligare något man bör göra i sovrummet för att göra det till det ultimata rummet för sömn är att se över färgvalen i rummet. Sydsvenskan tipsar om att man bör satsa på närliggande nyanser och försöka undvika hårda kontraster. För att få ett harmoniskt sovrum som ger lugn och ro bör man satsa på att inreda och måla rummet i en varm gråskala.