Snickra möbler för personlig inredning

Att snickra egna möbler har på senaste tiden blivit väldigt populärt. Det går säkerligen ihop med det faktum att det personliga står högt på upp på listan över inredning och mode. För att vara “rätt” i tiden just nu gäller att det visa på sin egna individ, både i hemmet och i sin klädstil. Det är en väldigt roligt trend, eftersom man faktiskt blir lätt utmanad till att utvecklas, både i kläder och inredning. Man anstränger sig också lite mer än att bara gå till närmsta Ikea för att köpa en ny soffa eller ett bord, utan väljer istället att kanske att gå på en loppmarknad eller leta bland second hand affärer eller på internet för att hitta vad som passar. Ja, eller så snickrar man ihop sin möbel helt själv.

Några som testat på detta är Lise-Lotte och Dennis som man skriver om i en artikel här. De har snickrat ihop nästan alla möbler som de har hemma, och dee arbetar i par. Det är Lise-Lotte som står för idé medan Dennis snickrar – en väldigt bra kombination som verkar fungera.

Du som vill snickra själv

Är du också intresserad av att snickra ihop möbler själv? I en annan artikel från Aftonbladet har man skrivit om hur du snickrar möblerna själv. De tar upp allt från lättare saker till tyngre, som att klä om möbler till att börja helt själv från grunden. Så här skriver man:

Glöm massproducerade möbler. Tillverka egna unika exemplar – sådana som passar i ditt hem, som är helt i din smak och som du kan påverka utseendet på. – Det är otroligt hårt

tryck på våra kurser. Intresset tilltar hela tiden och klasserna blir snabbt fyllda, säger Maria Andersson, Folkuniversitetet i Stockholm.

Allt kan inte snickras

Och det är ju som sagt härligt att intresset för skapandet ökar, och inredningen blir mer kreativ och personlig. Sen finns det ju, så klart, vissa saker som man absolut inte bör tillverka själv – om man inte är inom det yrket och har all kunskap vill säga. Men även då kan det faktiskt vara svårt. Självklart talar vi om vitvarorna. Dessa måste man ha i kök, och kan inte tillverka själv. Bättre är det då att köpa vitvaror från Cylinda exempelvis och sedan klä dina egna och nya möbler runt dessa vitvaror. Det blir också väldigt snyggt när man matchar retro från loppisen, eget från de möbler man skapat själv och det moderna i ett nytt och fräscht kylskåp.

Återstår att se vad hösten ger

Vad som kommer att hända under hösten med inredningen återstår att se, men nu under sommaren är det  verkligen perfekt att passa på att utnyttja allt som kommer med solen och värmen och snickra till dig det egna i trädgården eller på altanen. För saken är ju också att oavsett om inredningen “slutar” vara personlig, så kommer du för alltid ha kvar den möbel du har skapat och den kommer alltid att vara speciell. Det är så det fungerar helt enkelt.