Stycka av tomten för att tjäna en slant

Det finns många sätt att tjäna en slant som de flesta av oss inte tänker på. Likaså finns det många tillfällen då man gärna skulle tjäna en slant extra. Dessa tillfällen tänker de flesta av oss lite extra på. Exempelvis om du vill renovera eller bygga om huset krävs det oftast en extra slant, speciellt om du vill bygga ut. Vi låter oss inspireras av Daphne Sandberg i Gråbo som flyttade sitt hus och passade samtidigt på att bygga ut det. Hur planerar hon då att betala för det? Jo genom att stycka av sin tomt och sälja halva, inte en helt dålig lösning om man anser sig ha en onödigt stor tomt. Daphne är i alla fall nöjd:

– Jag ska äntligen få ett eget sovrum, som inte är ett genomgångsrum för mina döttrar. Det ska bli så skönt. Det är en dröm som förverkligas, säger Daphne.

Det är en ganska ovanlig, men väldigt smart lösning, att stycka av tomt. På länken ovan kan du få hjälp med allt det praktiska på ett smidigt sätt. Och vill du läsa lite mer om hur det fungerar att flytta hus rekommenderar vi varmt artikeln i Lerums Tidning om Daphne. Tänk dig själv att ha budget att snickra och bygga om precis som du själv vill, och dessutom slippa en så pass omfattande trädgårdsskötsel som en större tomt kräver. Låter det för bra för att vara sant? Det är det inte. Ibland är de mindre vanliga lösningarna de bättre, eller i alla fall de lösningar man inte kommer att tänka på i första laget.